Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Σε διαθεσιμότητα ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.Καταδικάστηκε !!!


Ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τίθεται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου. Ποιος θα τον αντικαταστήσει????

Σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου του 2009 και είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Ο κ. Ψωμιάδης είχε παραπεμφθεί σε δίκη μετά από καταγγελία υψηλόβαθμου υπαλλήλου της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης ότι αποπέμφθηκε όταν αντέδρασε σε υπερβολική μείωση προστίμων σε πρατηριούχο.
Σύμφωνα με την αγόρευση του εισαγγελέα (ζήτησε την ενοχή του),  "προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη επειδή είχε μειώσει τα προστιμα σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που είχε κατηγορηθεί για νοθεία κατ΄ επανάληψη. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην απολογία του υποστήριξε ότι έδρασε νόμιμα.
Σε διαθεσιμότητα ο Περιφερειάρχης
Σύμφωνα με τον νόμο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι να αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.
Μέχρι να παραλάβει την απόφαση ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, από το δικαστήριο, τον θέτει σε προσωρινή αργία.
Μέχρι να ανακοινωθεί η οριστική παύση ή αργία του από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση θα τον αντικαθιστά ο αδερφός του Δ. Ψωμιάδης, τον οποίο ο ίδιος έχει ορίσει ως αναπληρωτή.
Μετά την οριστική παύση ή την αργία (6μηνη ή ενός έτους), θα εκλεγεί με ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων ο νέος Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου