Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Πάγκαλος: "Οι bloggers είναι εκβιαστές και ρουφιάνοι"


Σκληρή γλώσσα εναντίον των bloggers χρησιμοποίησε – για άλλη μια φορά – ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος σε άρθρο του στην Καθημερινή δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τους bloggers ρουφιάνους και εκβιαστές της Δημοκρατίας.

Με αρκετά κοσμητικά επίθετα στόλισε την blogόσφαιρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που τα έβαλε με την ανωνυμία των blogs, η οποία κατά τη γνώμη του μετέτρεψαν τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας σε απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού. 
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ισχυρίζεται ότι τα blogs καλλιεργούν τη ρουφιανιά και τη μαύρη κουκούλα, ενώβιάζουν την ελληνική γλώσσα. 

"Εξαντλείται στα βασικά ρήματα (κατά προτίμηση όσα έχουν σχέση με σεξουαλικές πράξεις) και τις συνήθεις βρισιές",γράφει στην Καθημερινή ο Πάγκαλος.

Μάλιστα, επιχειρεί να αποδομήσει την ανεξαρτησία των bloggers, υποστηρίζοντας πως πίσω τους βρίσκονται μεγάλα συμφέροντα και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι.

"Ηδη παράγουν μια ολόκληρη γενιά «δημοσιογράφων» που θεωρούν την ηθική και τη δεοντολογία κάτι κακό και εντελώς άχρηστο. Προτιμούν να πλουτίσουν εκβιάζοντας μέσω του γνωστού κύκλου:

Η είδηση πρώτα δημοσιεύεται στο δικό τους «δέντρο» ανώνυμων blogs (έτσι βλέπεις το ίδιο κείμενο σε 20 blogs), μετά περνά σε κάποια περιθωριακή εφημερίδα και μετά σε κάποιο παράνομο τηλεοπτικό σταθμό. Η επιτυχία τους είναι όταν τη δουν γραμμένη σε κάποια έγκυρη εφημερίδα"
 τονίζει χαρακτηριστικά.


http://www.on-news.gr/2011/04/bloggers_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου